Missie, Visie en Kernwaarden

Mono Care is een jong bedrijf en gespecialiseerd in (ambulante) hulpverlening. Ons bedrijf is ontstaan uit liefde voor het vak en gegroeid om mensen begeleiding, zorg, behandeling en een veilige omgeving te bieden. Voor ons zijn openheid, laagdrempelig, creativiteit, doelgericht handelen voorop in de hulpverlening. Vertrekpunt is dat de hulpverlening verantwoord, laagdrempelig en doeltreffend wordt georganiseerd en aansluit bij de wensen en behoefte van de cliënt in de omgeving, waarin men zich thuis voelt.

Onze Missie

Onze Missie is het begeleiden van mensen in ‘Mijn Overtocht Naar Onafhankelijkheid’. Dit gaan we bereiken door daadwerkelijk in contact te staan met de cliënt en uit te gaan van wat de cliënt wel zelfstandig kan. Van daaruit bouwen we met initieel relatief veel contactmomenten een vertrouwensband met cliënt op, waarna, zodra cliënt hiervoor klaar is, de fysieke contactmomenten af worden gebouwd en over wordt gegaan op zowel e-health als fysiek contact. Verder in het begeleidingstraject kan dan gedeeltelijk op e-health worden overgegaan.

Voor mensen die zich kortere of langere tijd moeilijk zelfstandig staande kunnen houden in de maatschappij, biedt Mono Care hulp en ondersteuning bij de ontplooiing en ontwikkeling.

Mono Care helpt hen een veilig en zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen voor henzelf, een eventuele partner en kinderen. Vanaf het eerste contact met Mono Care moeten mensen hulp en ondersteuning ervaren. Na het eerste contact met Mono Care zal direct hulp geboden worden met zaken die geen uitstel dulden, terwijl tevens de indicatiestelling voor verdere begeleiding samen wordt geregeld. Er zijn momenten dat mensen de regie over hun leven dreigen kwijt te raken en dat het nodig is dat ze worden geholpen, waarbij iemand anders tijdelijk de regie overneemt. Zodra ze het overzicht weer hebben en daartoe zelfstandig in staat zijn, kunnen ze de regie dan weer zelf overnemen.

Onze Visie
De visie van Mono Care is om kwalitatieve begeleiding, zorg en ondersteuning aan te bieden, op die wijze die aansluit bij de eigen identiteit en leefwereld van de cliënt. Voor ons staat: 

  • De cliënt staat centraal;
  • Zonder doel ga je voorbij aan je bestemming;
  • Wat we geloven vormt onze bestemming;
  • De weg zelf is de bestemming.

In onze maatschappij is iedereen belangrijk. Het kan gebeuren dat mensen hun leven (soms tijdelijk), niet helemaal onder controle hebben, of zelfs de controle dreigen te verliezen. Meestal is het verliezen van de controle over hun leven niet enkel het resultaat van verkeerd gemaakte keuzes, het kan iedereen overkomen, ongeacht de herkomst of maatschappelijke positie waarin men opgroeit. Gebeurtenissen in het dagelijks leven die mensen boven het hoofd groeien of voor hun een zodanig obstakel lijken, dat ze even niet meer weten hoe hier mee om te gaan. Het is niet aan ons om hierover te oordelen. Wij zij zijn er om mensen die in een dergelijke situatie zijn gekomen te helpen en te ondersteunen, zodat ze na een tijdje de teugels weer zelf in handen kunnen nemen. De vraag om hulp en ondersteuning is vaak al de eerste stap in de goede richting. Ze erkennen dat ze het even niet alleen kunnen doen en staan open voor hulp. 

In de huidige maatschappij moeten we ervoor zorgen dat mensen die dat nodig hebben, erop kunnen vertrouwen dat ze ondersteuning krijgen op de momenten dat dit voor hen nodig is. Dit geeft iedereen die behoefte heeft aan enige vorm van ondersteuning het vertrouwen dat de benodigde ondersteuning ook verkrijgbaar is. Mono Care wil ervoor zorgen dat iedereen aan de maatschappij kan deelnemen en men niet bang hoeft te zijn om op een zijspoor te belanden. Zowel uit menselijk oogpunt als voor het welzijn van de hele maatschappij.

Kernwaarden
Onderliggend aan de missie en visie van Mono Care liggen de kernwaarden ‘No-Nonsense’, ‘Aanpakken’ en ‘Zelfstandigheid’.  Dat zijn de drie kernwaarden waarop Mono Care herkenbaar en aanspreekbaar wil zijn.

Gedragscode Monocare
Bekijk hier de gedragscode van onze professionals van Mono Care.